ΠΑΝΟΣ [ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ] ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

1966

Ο Πάνος Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1966 στο Johannesurg της Αφρικής, όπου οι γονείς του Στέλιος Χατζηνικολάου και Janet Κακομανώλη-Χατζηνικολάου είχαν μεταναστεύσει για μικρό διάστημα. Μεγάλωσε σε μουσικό περιβάλλον καθ’ ότι είναι δισέγγονος του μουσουργού Vahram Yenovkian και εγγονός των μουσικών Αλέκου Κακομανώλη και Vergine Yenovkian- Κακομανώλη.

Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και από πολύ μικρός συμμετείχε στην «Παιδική Χορωδία» του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού την οποία διηύθυνε η θεία του Βιολέτα Κακομανώλη. Ήταν τότε που επέδειξε μεγάλη αγάπη για την κιθάρα και ως εκ τούτου πήρε ιδιαίτερα μαθήματα από τους δασκαλους κιθάρας Μάριο Κόντη και Γιώργο Μαυρονύχη. Από μαθητής συμμετείχε σε Μουσικό Συγκρότημα με το οποίο πήρε μέρος με μεγάλη επιτυχία σε μουσικούς διαγωνισμούς που οργάνωσε το Λανίτειο Γυμνάσιο, ο Πνευματικός Όμιλος αλλά και άλλοι οργανισμοί.

Συμπλήρωσε στη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά, στο δύσκολο πόστο των ΟΥΚ και ίσως αυτό καθόρισε και τη μετέπειτα επιλογή του. Όταν μετέβη για σπουδές στη Γερμανία, δεν ήταν ικανοποιημένος και ως εκ τούτου γύρισε πίσω στην Κύπρο για να μεταβεί αργότερα στην Santa Anna Αμερικής όπου σπούδασε το αντικείμενο της κατάδυσης και απέκτησε πτυχίο επαγγελματία δύτη. Αργότερα παντρεύτηκε με Γερμανίδα και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία όπου έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας, όμως η μουσική είναι στο αίμα του και δε την εγκατέλειψε ποτέ.

Ο Πάνος σήμερα έχει το δικό του Μουσικό Συγκρότημα «Realguitars» όπου ο ίδιος παίζει ηλεκτρική κιθάρα τόσο σε επαγγελματικές όσο και σε μη κερδοσκοπικές συναυλίες. Ένα άλλο ενδιαφέρον του Πάνου που όσο πάει και δυναμώνει είναι η τέχνη της κατασκευής χειροποίητων κιθάρων. Το 2012, στους εορτασμούς των 50χρονων του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού, ο Πάνος ήταν παρών και χάρισε δημόσια στον Όμιλο μια χειροποίητη κιθάρα δικής του κατασκευής, πράγμα που κατασυγκίνησε όσους γνώριζαν τον Πάνο από παιδί.

Έχει ένα γιο από τον πρώτο του γάμο τον Marcel-Stelio και σήμερα ζει στη Γερμανία με τη δεύτερη του σύζυγο Πέτρα. Είναι διευθυντής εταιρείας εισαγωγών και για επαγγελματικούς σκοπούς μετακινείται σε διάφορες χώρες εκτός Γερμανίας. Επίσης συνεχίζει τις καταδύσεις που είναι η μεγάλη του αγάπη μετά τη μουσική.